Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Tamahagane San Santokukniv 16 cm

Tamahagane San Santokukniv 16 cm

Tamahagane San Santokukniv 16 cm

Tamahagane
Utrustning
Art.nr. 501347
Minsta beställning 1 st
    • Leverantör: J.a. Sundqvist AB
    • Förpackning: 1x1
    • Minsta beställning: 1 st
    • Lev.artnr: SN-1115
Beskrivning
Santoku är en japansk knivmodell som har många likheter med en klassisk kockkniv. Skillnaden är att knivbladet är något kortare och har en rundad spets. Översatt till svenska betyder santoku ”tre uppgifter”. Kniven är nämligen bäst lämpad för tre uppgifter: att skära, tärna och hacka.Tamahagane San är en knivserie med blad i tre lager stål. Knivbladet är uppbyggt av en kombination av hårt och mjukt stål, precis som ett traditionellt samurajsvärd. Kärnan består av VG5-stål. Stålsorten innehåller en hög andel kol och är mycket hård, vilket gör att eggen kan slipas sylvass. De två yttre lagren består av ett mjukare, mer rosttåligt stål. Denna uppbyggnad ger knivarna en fantastisk egg i kombination med en extrem styrka och rosttålighet. Hårdhetsgraden är 58–59 HRC.Det rödbruna handtaget är tillverkat av pakkawood. Pakkawood består av fanér och specialplast som sammanfogas under högt tryck. Materialet har antibakteriella egenskaper samtidigt som det behåller strukturen från träet, något som ger handtaget en svårslagen känsla. I handtaget sitter även en vikt som ser till att kniven är perfekt balanserad.
Senaste nytt
Tips på alkoholfritt från våra produktspecialister
Tips på alkoholfritt från våra produktspecialister
Våra produktspecialister har en gedigen erfarenhet när det kommer till att hitta den bästa drycken till maten eller till baren. Här ger de sina bästa tips på produkter och hur man ska tänka för att optimera sitt alkoholfria utbud i sommar.
I krisens spår - Pontus Frithiof
I krisens spår - Pontus Frithiof
Under den pågående Coronakrisen har krögaren Pontus Frithiof kunnat hålla alla sin restauranger öppna. Detta trots att man under en period tappade hela 95 procent av gästerna på Pontus in the air på Arlanda.
Krogar för alla årstider
Krogar för alla årstider
Hur gör man det bästa av krogåret? Med fyra krogar i centrala Helsingborg har det varit en viktig fråga för Jesper Liljegren och hans kompanjoner. Lösningen har blivit att anpassa såväl aktiviteter och öppettider efter säsong - och en mobil personalstyrka