Minskat matsvinn och avfall

Halverat matsvinn till 2030 – vi är på god väg.
Matsvinn och avfall är en central del i den globala resurshushållningen – och ett enormt slöseri. Som en stor livsmedelsgrossist är det vårt ansvar att ligga i framkant för att minska svinnet, både i vår egen verksamhet och genom att påverka genom hela vår värdekedja.
Delar vi är extra stolta över inom området
- Implementeringen av ett nytt mål för svinn i vikt, utöver det KPI vi tidigare haft för svinn i kronor, för att få bättre kontroll över hur stort svinnet faktiskt är.
- Adderingen av utförsäljning av varor med kort datum i vår webbshop, vilket underlättar för kunder att välja dessa varor.
- Tydliggjorda regler och tillsättandet av dedikerade medarbetare för att stärka vårt donationsarbete av mat och utrustning vi inte kan sälja.
- Utökningen av våra svinnpartners med Filippus Ukrainahjälpen som arbetar med att skänka förnödenheter till behövande i Ukraina.
- Vårt arbete med dynamik i de datumgarantier vi lämnar på våra varor. Genom att kunna sälja mat med kortare hållbarhet, där vi vet att den kommer att användas snabbt, kan vi minska det totala svinnet i värdekedjan.