Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Minskat matsvinn och avfall

Minskat matsvinn och avfall

Halverat matsvinn till 2030 – vi är på god väg.

Matsvinn och avfall är en central del i den globala resurshushållningen – och ett enormt slöseri. Som en stor livsmedelsgrossist är det vårt ansvar att ligga i framkant för att minska svinnet, både i vår egen verksamhet och genom att påverka genom hela vår värdekedja.

Delar vi är extra stolta över inom området

  • Implementeringen av ett nytt mål för svinn i vikt, utöver det KPI vi tidigare haft för svinn i kronor, för att få bättre kontroll över hur stort svinnet faktiskt är.
  • Adderingen av utförsäljning av varor med kort datum i vår webbshop, vilket underlättar för kunder att välja dessa varor.
  • Tydliggjorda regler och tillsättandet av dedikerade medarbetare för att stärka vårt donationsarbete av mat och utrustning vi inte kan sälja.
  • Utökningen av våra svinnpartners med Filippus Ukrainahjälpen som arbetar med att skänka förnödenheter till behövande i Ukraina.
  • Vårt arbete med dynamik i de datumgarantier vi lämnar på våra varor. Genom att kunna sälja mat med kortare hållbarhet, där vi vet att den kommer att användas snabbt, kan vi minska det totala svinnet i värdekedjan.

Läs mer mer om vårt hållbarhetsarbete

Klicka här för mer information

Övergripande mål

Senast 2030 ska vi ha halverat vårt matsvinn jämfört med 2017.